(?)

Buiten

Konijnen buiten

De behoeften van je konijn komen in een buitenhok het meest overeen met de natuurlijke behoeften. Konijnen zullen zich daarom ook het prettigst in een buitenhok voelen.

 

Wanneer buiten houden?

Sommige konijnen kunnen niet het hele jaar naar buiten toe. Door bijvoorbeeld ziekte, dachtig, anatomisch aandoening of ouderdom. Als een van die dingen jou konijn heeft moet je hem als het koud is naar binnen halen.  Als je jou konijn in de winter binnen hebt gehouden, mag je hem pas in mei weer naar buiten doen als het iets warmer is.

Sommige rassen kunnen niet naar buiten als het koud is: Bijvoorbeeld hangoren met extreem lange oren zoals de Engelse langoren, kunnen in de winter niet naar buiten, omdat ze hun lichaamstemperatuur moeilijk op peil kunnen houden.

Langharige konijnen kunnen 's winters ook niet buiten worden gehouden. Omdat ze een scheiding hebben valt de kou op de scheiding. Niet alleen in de winter mogen deze dieren niet naar buiten in de zomer is het ook heel gevaarlijk om ze in de volle zon te zetten, hier door krijgen de dieren zonnesteek en dat is dodelijk.

Witte konijnen moet je in de zomer ook oppassen de dieren kunnen verbranden door hun lichte vacht zet deze dieren dus niet in de zon maar in de schaduw.

De andere konijnen die kunnen het hele jaar buiten worden gehouden zelfs iets onder het vries punt kunnen ze buiten blijven. Ze kunnen natuurlijk niet in de volle zon staan dan krijgen ze zonnesteek.

 

Tip

Het is heel leuk voor de konijnen om een keer in een mobiele ren rond te huppelen. Een lege mobiele ren is natuurlijk saai om het spannend te maken voor je konijnen. Je kunt er kartonnen dozen in zetten met gaten er in, wc-rolletjes vullen met hooi is lekker en leuk, houten huisjes bouwen van onbewerkt hout en buizen waar ze door heen kunnen rennen. En verzin zelf nog maar meer leuke, spannende en veilige speeltjes om je konijn te vermaken.

Dit is een mobiele ren die kan je inrichten met leuke dingen.  Vergeet voor de veiligheid er geen net over heen te doen tegen katten, honden of roofvogels. Dit is een mooi uitstapje voor je konijn.